28 februari 2019 - 09:44

Aquadatabase

Kennis over water- en deltatechnologie wordt verzameld in één kennisbank: de aquadatabase. Het is een uitgebreide verzameling artikelen, rapporten en andere publicaties op het gebied van (afval)water- en deltatechnologie en toegepast onderzoek waterbeheer.

www.aquadatabase.nl is eind vorig jaar gelanceerd en is de kennisbank voor de watersector waarin (wetenschappelijke) artikelen, onderzoeksrapporten en andere publicaties op het gebied van (afval) water- en deltatechnologie en toegepast onderzoek waterbeheer worden gepubliceerd.

De kennisinstituten KWR, STOWA WUR (hydrotheek), TNO en Wetsus hebben hun data met de kennisbank gedeeld. Andere kennisinstituten en organisaties in de watersector worden uitgenodigd om ook aan te sluiten en hun artikelen te delen. Waterprofessionals in binnen- en buitenland kunnen zonder registratie de database raadplegen. Het doel is de (inter)nationale verspreiding van publicaties en kennis van Nederlandse kennisinstituten en commerciële organisaties op het gebied van (afval) water-, deltatechnologie en toepast onderzoek waterbeheer te vergroten.