7 mei 2019 - 07:46

Opgavenkaarten Rivierengebied

Integraal Riviermanagement begint langzaam aan een begrip te worden. Het programma biedt de kans om tot samenhangende oplossingen te komen voor waterveiligheid, waterkwaliteit, zoetwater, scheepvaart en natuur. Rijk en regio zijn aan de slag gegaan om tot een nieuw toekomstbeeld te komen voor 2050 voor de rivieren. Hiervoor hebben zij hun opgaven geïnventariseerd en verwerkt in kaarten.

Het Rijk heeft haar opgaven en ambities op het gebied van waterveiligheid, bevaarbaarheid, waterkwaliteit en natuur, waterbeschikbaarheid, economische ontwikkeling, ruimtelijke kwaliteit en cultuurhistorie, recreatie en toerisme en klimaatadaptatie in beeld gebracht. Daar zijn de opgaven en ambities van de regio bij gevoegd. Zo wordt een nieuw toekomstbeeld voor 2050 voor de rivieren gevormd. De opgaven en ambities zijn op kaart weergegeven.

U kunt de kaarten hier downloaden. Het is een eerste versie, de kaarten worden regelmatig geactualiseerd. Ze worden gebruikt als werk- en praatdocument, om in een volgende stap te komen tot een gezamenlijke visie en oplossingsrichtingen voor een integraal rivierenprogramma voor de lange en de korte termijn.

Mei 2019